Поділитися

У Гадяцькому дитячому будинку Полтавської області, матеріальні норми забезпечення дітей-сиріт є застарілими і не враховують потреб вихованців. Це виявили під час моніторингового візиту до дитячого будинку  працівник Секретаріату Уповноваженого та представники громадськості. Наразі, в закладі проживає 30 дітей.

Як засвідчили монітори, в закладі для дітей-сиріт є проблеми. Так, потребує капітального ремонту та утеплення фасад будівлі.

Зважаючи на те, що майже всі діти дитячого будинку мають психічні травми, що впливають на стан їхнього психічного здоров’я, діти потребують індивідуальної роботи з розвитку мовлення та корекції індивідуального розвитку. Однак, у штаті закладу немає дефектолога та логопеда. Вихованців дитячого будинку час від часу відвозять до зазначених спеціалістів, проте такі заняття мають бути на постійній основі.

 

Працівники дитячого закладу звернули увагу моніторів на те, що матеріальні норми забезпечення дітей-сиріт є застарілими і не враховують потреб вихованців. Як і в інших дитячих закладах, в яких уже побували працівники Секретаріату, у Гадяцькому дитячому будинку не вистачає взуття, видатки на виплату кишенькових коштів дітям є мінімальними.