Поділитися

В рамках реалізації національного превентивного механізму 7 травня 2018 року працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму разом з представником громадськості здійснили візит без попередження до спеціальної школи-інтернату №15 для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами м. Києва.

У школі-інтернаті навчаються 298 дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. При цьому у навчальному корпусі немає пандусу. Щоб помитися у лазні, дітям потрібно спускатися до підвалу крутими сходами. До того ж, на час візиту у школі-інтернаті не було гарячої води через відключення водопостачання гарячої води у Святошинському районі та відсутність  бойлерів. Увечері  вихователі гріють воду для гігієнічних процедур на плиті. Враховуючи, що ночують тут до 30 дітей, під сумнівом є дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Після публікації звіту на офіційному сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини, наша громадська організація звернулась до народного депутата Олександра Третьякова, виборчий округ №219, де й розташована школа-інтернат. На наш запит ми не отримували відповідь тривалий час. Після акції “Прості речі катують”, коли ми озвучили прізвища нардепів які ігнорують порушення, пан Третьяков надіслав листа до центрального офісу “Україна без тортур”.

Маємо надію, що після втручання Заступника голови депутатської фракції партії “Блок Петра Порошенка”, ситуація у спеціальній школі-інтернату №15 для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами міста Києва зміниться на краще.