Поділитися

Суд в Росії засудив громадянина України Романа Терновського до двох років і трьох місяців позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Зокрема, йдеться про участь в блокуванні проїзду вантажівок з Росії в пункті пропуску «Гоптівка» (Харківська область) в лютому 2016 року, перешкоджання проведенню Дня Росії в російському Генконсульстві в Харкові, а також про поширення інформації про діяльність «Правого сектора».

Російські правоохоронці кажуть, що українець у 2015-2016 роках на території України “займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою “Правого сектора”, а також брав участь в публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації”.

У «Правому секторі» ж заявили, що не мали з ним зв’язку понад рік і не знають, як і чому він потрапив до Росії. «Така людина дійсно є. Нам відомо хто це. Десь 2-2,5 роки тому він був біля наших «правосеків» в Харкові, був те, що називається прихильником. Але більше року немає від нього ніякої інформації, він не спілкувався з нами. Що він робив, яким чином потрапив на територію РФ? Нам це невідомо», — пояснив прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський.

Джерело “Українська правда”