Поділитися

21 серпня, у Миколаївському міському відділі з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, було представлено начальника Центру філії охорони здоров’я ДКВС України в Миколаївський області – Богатого Юрія Олексійовича.

На заході були присутні керівники медичних установ, виправних закладів, неурядових організацій таких як: ГО “Незалежна соціальна адвокація та правозахист”, ГО “Україна без тортур”, ГО “Пенітенціарна Ініціатива” , “СПАС” та бюро розслідувань “Корпост.Інфо”.

Між неурядовими організаціями були досягнуті договірні відносини про подальшу співпрацю як між собою, так із керівництвом медичних установ та виправних закладів.

Також, “Україна без тортур ” спільно з партнерами у місті Миколаєві – громадська організація “Незалежна соціальна адвокація та правозахист” та формування охорони громадського порядку “СПАС”,  взяли участь у круглому столі.  Захід організовани за підтримки Благодійного фонду “За майбутнє без СНІДу”, Миколаївським обласним відділенням ВБО «Рух в підтримку колишніх в’язнів України «Подолання» та ГО «Чорноморська правозахисна група».

На захід були запрошні представники громадських організацій, активісти, правозахисники, представники уразливих груп населення з Миколаївської і Одеської областей. Було презентовано результати проекту щодо розвитку громадянської активності шляхом підвищення рівня обізнаності активістів неурядових організацій, а також представників поліції, пенітенціарної служби у питаннях прав і свобод уразливих груп населення – колишніх в’язнів , етнічних меншин, ЛГБТ, тощо.