Поділитися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що стан здоров’я українського політв’язня Росії кримського активіста Володимира Балуха погіршився, він вирішив написати заповіт на випадок смерті. Про це вона написала 18 вересня на своїй сторінці у Facebook.

Людмила Денісова наполягає, що російська влада спотворює інформацію про Балуха, якого побили в СІЗО, і який почувається дуже зле.

“Після фізичної розправи і без того слабкого українця боягузи із СІЗО посадили перед відеокамерою та змусили сказати, що у нього все добре, здоров’я не підводить, прекрасні умови утримання та ставлення до нього теж стабільно хороше. Наголошую: це вистава. І тому я хочу почути всю правду лише з вуст Балуха”, – наголошує Омбудсмен.

“Зараз Володимир Балух тривожиться: попрохав привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і до колонії він таки не доїде”, – заявила Денісова.

Вона озвучила вимоги до російської колеги Тетяни Москалькової: негайно надати Балуху кваліфіковану медичну допомогу та допустити Денісову до українського політв’язня.

“Ще раз підтверджую свою готовність супроводжувати Тетяну Москалькову під час візиту до Кирила Вишинського (редактор видання “РИА Новости Украина”, звинувачений у держзраді), який знаходиться у Херсонському СІЗО. Чекаю відповіді”, – резюмувала Денісова.

14 вересня ввечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв’язня Володимира Балуха “вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися”.

Адвоката Балуха і громадського захисника архієпископа Кримської єпархії УПЦ КП Климента, які приїхали після інформації про побиття їхнього підзахисного, до українця не пустили.

Джерело Українська Правда