Поділитися

Українець прийняв таке рышення на час етапування до колонії. Кримчанин також зазначив, що використав «останній шанс віднайти в каральній системі окупанта бодай шпарину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь».

Володимира перевезуть в РФ для відбування покарання. Уповноваженого Вреховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову насторожує те, що політв’язень відмовився і в подальшому вживати тюремну їжу, а також носити одяг засуджених.

«Тому я вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про дійсний стан здоров’я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними» – зазначила Людмила Денісова.

3 жовтня Верховний суд Криму проходив без присутності Володимира Балуха і не виправдав його, а лише «пом’якшив» покарання всього на 1 місяць: 4 роки і 11 місяців колонії та штраф в розмірі 10 тисяч рублів.

Політичні переслідування українця почалися одразу після анексії Криму. Фермер і активіст Володимир Балух  вивісив український прапор на своєму будинку. Згодом, у грудні 2016, його затримали.