Поділитися

5 лютого 2019 року, приміщенні філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області проведено День відкритих дверей за участю представників державних та громадських організацій-партнерів, волонтерів пробації та представників засобів масової інформації.

До участі у заході було запрошено регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області, члена ГО «Україна без тортур», волонтерів пробації з 2018 року Оксану Тропіну та Тетяну Ромаданову, яка також є монітором національного превентивного механізму, членом ГО «Україна без тортур » та «Десяте квітня».

Під час виступу Оксана Тропіна розповіла про роботу, яка проводилася протягом 2018 року та проблеми, з якими довелося зіткнутися. А також наголосила на необхідності створення на рівні області центру для адаптації та соціалізації осіб, які відбули покарання та потребують таких послуг. Це питання неодноразово обговорювалося Оксано Тропіною разом з керівником філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області Оксано Кузьмич, але наразі лишається актуальним і потребує підтримки з боку громадськості.