Поділитися

Регіональний координатором зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області та керівник відокремленого підрозділу Організації Світлана Дем’янчук, провела зустріч із курсантами третього курсу Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ.

Під час зустрічі регіональний координатор розповіла курсантам про межі компетенції Уповноваженого ВРУ з прав людини, реалізацію національного превентивного механізму в Україні за моделлю «Омбудсман+».

Також під час зустрічі обговорили міжнародні стандарти тримання осіб в установах виконання покарань, недопущення катувань, жорстокого та такого, що принижує честь та гідність поводження в місцях несвободи.

«В поліцейських підрозділах, в установах виконання покарань, інших місцях несвободи, де перебуває людина, катування може здійснюватися і у пасивний спосіб. Зокрема, за мовчазної згоди посадових осіб шляхом ненадання своєчасної медичної та іншої допомоги», – наголосила регіональний координатор Світлана Дем’янчук.

Курсанти цікавилися результатами моніторингових візитів НПМ, які проводилися у місцях несвободи, підпорядкованих Національній поліції України.