Поділитися

Керівником Відокремленого підрозділу ГО «Україна без тортур» в Черкаській області Проценко Людмилою з метою представлення результатів здійснених візитів у рамках Національного превентивного механізму (НПМ) було проведено  круглий стіл про стан дотримання прав людини в місцях  несвободи в Черкаській області.

Захід відбувся за участі регiонального представника Уповноваженого Верховної Ради Украiни з прав людини у Черкаськiй областi, мoнiтopів національого превентивного механізму, представників правозахисних організацій, працівників місць несвободи, представників регіональних ЗМІ, представників правоохоронних органів, громадських рад, представників громад, спостережних комісій та інших громадських активістів.

На заході було презентовано та обговорено результати здійснених в поточному році 26 візитів НПМ в Черкаській області. Моніторингові візити без попередження здійснювались до різних місць несвободи Черкас та області. Завдячуючи безперервній  моніторинговій діяльності, в нашому регіоні починаючи з 2012 року було здійснено 93 візити до різних установ,  що сприяє попередженню порушенням прав людини в місцях несвободи.

Учасники круглого столу ділились особистим досвідом проведення моніторингових візитів, та порівнювали результати роботи в Черкаській  області та інших регіонах країни.