Поділитися

За ініціативи ГО «Україна без тортур»  громадською моніторкою  Спасібіною Світланою проведено моніторинг  дотримання  порядку прийому передач та посилок від родичів та близьких до  державної установи “Черкаський слідчий ізолятор”.

У приміщенні на стіні є оголошення про скасування всіх прийомів громадян. Окрім того біля вікна передачі посилок є ще одне оголошення, в якому зазначено,  за яких умов можна побачитися з підзахисними (вимірювання температури та наявність маски)

Попри застереження в оголошенні, під час візиту встановлено, що у приміщенні прийому-передачі посилок немає ані засобів індивідуального захисту, ані засобів для дезенфекції.

Працівниця установи, яка приймала передачу, була в одноразових рукавичках та медичній масці. Однак халат та захисні окуляри були відсутні.

Громадська моніторка зазначає:

“Чоловік, який передавав посилку, був без рукавичок та маски. Оскільки антисептика та засобів індивідуального захисту в кімнаті прийому-передачі посилок немає, а власних засобів захисту очевидно у нього також не було. Тому він змушений був робити це голіруч”.

На додачу до цього, ані розмітки на підлозі, ані оголошення з проханням дотримуватися дистанції на дверях кімнати чи безпосередньо у приміщенні – немає.