Поділитися

Офіс Омбудсмана 28 квітня повідомив, що у працівників Почаївської обласної психоневрологічної лікарні зафіксовано випадки захворювання на COVID -19. Про це працівникам Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини повідомила головний лікар закладу Лариса Василюк, яка зараз перебуває на лікування у Тернопільської центральній обласній адміністрації у зв’язку з виявленим у неї гострої респіраторної коронавірусної інфекції COVID -19.

За словами головної лікарки закладу Лариси Василюк, крім неї ще один лікар перебуває у реанімаційному відділенні обласної лікарні з діагнозом COVID-19.

«Станом на 27 квітня у 26 пацієнтів відділення для чоловіків було лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19. Четверо з них переведено до центральної міської лікарні м. Почаєва, у решти перебіг захворювання наразі проходить у легкій формі», – зазначила Лариса Василюк.

Нагадуємо, що Почаївська обласна психоневрологічна лікарня розрахована на 100 ліжко-місць, на сьогодні у закладі перебуває 62 особи.

За словами головного лікаря, з 12 березня у лікарні запроваджено карантинні заходи. Зокрема, на планове лікування не приймаються нові пацієнти. Пацієнти, стан яких дозволяє продовжувати лікування в амбулаторних умовах, виписуються. Працівники забезпечуються індивідуальними засобами захисту у межах виділеного фінансування (додаткового фінансування не виділено, засобів недостатньо). Також було запроваджено температурний скринінг всіх працівників перед робочою зміною, закуплені дезінфікуючі засоби, забезпечено жорсткі обмеження для спілкування з відвідувачами і між пацієнтами відділення для чоловіків і жінок. У самому Почаєві, у зв’язку із вірогідністю поширення інфекції, запроваджені жорсткі вимоги до дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Офіс Омбудсмана пообіцяв, що на адресу Тернопільської ОДА буде підготовлено акт реагування Уповноваженого ВРУ з прав людини.


Джерело: Офіс Омбудсмана