Поділитися

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання спостережної комісії. Провела засідання заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.  

Протягом 2 кварталу спостережні комісії здійснювали соціальний патронаж стосовно 81 звільненої особи. Серед проблем, які оговорили на засіданні – забезпечення житлом звільнених з місць позбавлення волі та медичний огляд засуджених. Так наприклад, у районах мають бути спеціальні гуртожитки та кімнати для перебування звільнених осіб.

Як зазначила Керівниця Відокремленого підрозділу ГО “Украхна без тортур” у Полтавській області Віра Яковенко, нині є проблема з проходженням медичного огляду для засуджених та увязнених.

«Полтавщина – пілотний проєкт з реформування медичної галузі. Минулого року підопічні в інтернатних закладах не могли пройти огляд фахового спеціаліста. Оскільки пілот не передбачав безкоштовних медоглядів. На цей рік Департамент соціального захисту передбачив на ці цілі кошти. Нині виправні установи опинилися в подібній ситуації. В колоніях не передбачений сімейний лікар. За направленням тюремного лікаря засуджений не може пройти огляд», – зазначила Віра Яковенко.