Поділитися

За ініціативи відокремленого підрозділу громадської організації «Україна без тортур» у Чернігівській області відбувся ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ НА ТЕМУ «Національний превентивний механізм проти катувань та жорстокого поводження (НПМ) в Україні» ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ КУЛИКІВСЬКОЇ ОТГ.

Дата проведення: 27 листопада 2020 р. о 11.00

В Куликівській селищній раді за участі ЛЕПЕХИ АЛЛИ, регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області та ШУМНОЇ ЛАРИСИ, керівника ВП ГО «Україна без тортур» у Чернігівській області було проведено дискусійний клуб на тему «Національний превентивний механізм проти катувань та жорстокого поводження (НПМ) в Україні» для представників Куликівської ОТГ.

Місце проведення: Чернігівська обл., Куликівський р-н, смт Куликівка, вул. Миру, буд. 67

Під час зустрічі учасники були ознайомлені із історією, місією, завданням, становленням та розвитком НПМ в Україні. Обговорили такі питання як: визначення, особливості, класифікація місць несвободи в Україні; мінімальні стандарти належного поводження в місцях несвободи; принципи та методи моніторингу місць несвободи; особливості роботи НПМ зарубіжних країн.

Особливу увагу ПРЕДСТАВНИКІВ КУЛИКІВСЬКОЇ ОТГ привернули питання реалізації національного превентивного механізму в Україні за моделлю «Омбудсман +». Вони зацікавилися результатами моніторингових візитів НПМ, які проводилися у місцях несвободи у Чернігівській області.

Спікери запросили учасників заходу долучитися до обговорення питань адміністрування соціальних послуг в громаді, повноваження органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення з 2021 року та аналіз фактів допущення катування в місцях несвободи.

Також учасників заходу ознайомили з планом проведення подальших інформаційно-просвітницьких заходів ВП ГО «Україна без тортур» у Чернігівській області.


Захід був проведений за підтримки МФ “Відродження”