Поділитися

Минулого тижня відбулась презентація дослідження «Правові засади та практика скасування іспитового строку клієнтів пробації в умовах боротьби та подолання наслідків епідемії», на якій Костянтин Автухов детально розкрив проблемні аспекти теми та запропонував рекомендації для вирішення.

З метою вирішення питання єдиних критеріїв визначення поважності причин порушень, що можуть бути допущені в умовах обмежень пандемії, а також окреслення єдиного алгоритму дій для органів пробації щодо оцінки поважності причин порушень, які допускаються суб’єктами пробації, для аналізу було використано комплексний підхід. Було проаналізовано низку нормативно-правових актів, що регулюють зазначені питання, практичні аспекти застосування попередження та внесення органами пробації подання щодо скасування іспитового строку, судову практику, а також прийняті державними органами управлінські рішення. Зворотній зв’язок від працівників пробації дав зрозуміти, що нашій Організації вдалося виокремити актуальні питання для обговорення та здійснення подальших змін.

Дякуємо за активну залученість до заходу, професійні коментарі та пропозиції. Продовжимо роботу над впровадженням рекомендацій та вдосконалення діяльності органів пробації при оцінці поведінки суб’єктів пробації та достатності підстав для скасування та запобігання порушень прав суб’єктів пробації, звільнених з випробуванням разом!

Дякуємо адміністрації ДУ “Центр Пробації” за сприяння у проведенні дослідження!

Посилання, за яким ви можете ознайомитись з дослідженням: http://bit.do/doslidzhennja-probaciia

Посилання на Аналіз надходжень та витрат бюджетних коштів Центром пробації на забезпечення персоналу та клієнтів пробації засобами захисту: http://bit.do/fNVZ6


Захід був організований у рамках проєкту «Дотримання прав клієнтів пробації в умовах боротьби та подолання наслідків епідемії», що був підтриманий Міжнародний фонд “Відродження” на конкурсі “Людяність та взаємодопомога”.