Поділитися

Добігає завершення проект в якому за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation ГО «Україна без тортур» провела дослідження «Моніторинг ефективності політики реагування на COVID-19 у місцях несвободи на регіональному та національному рівнях».

Проаналізовано діяльність місць несвободи соціальної сфери, зокрема, управлінські рішення установ та Департаментів соцзахисту ОДА, проведено моніторинг закупівель засобів захисту та контент-аналіз публікацій в ЗМІ щодо забезпечення протиепідеміологічних заходів у 10 областях України.

27 травня за ініціативи ГО «Україна без тортур» в Києві в був проведений круглий стіл з обговорення ефективності політики реагування на COVID-19 у місцях несвободи «COVID-19 у місцях несвободи системи соціального захисту: підсумки першого року пандемії». До роботи круглого столу долучились представники офісу уповноваженого ВРУ з прав людини, Генеральної прокуратури, партнерських правозахисних організацій.

28 травня подібний круглий стіл був проведений відокремленим підрозділом ГО “Україна без тортур” в Херсонській області. В режимі ZOOM-конференції обговорені питання діяльності установ соціальної сфери області*.

До обговорення долучились:

– представники департаменту соціального розвитку Херсонської ОДА (начальник департаменту В. Рильська),

– працівники південного регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини (представник Уповноваженого в південних областях О. Остапенко, представники Уповноваженого ВРУ з прав людини в Херсонській області М. Барановський та А. Бойко, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Херсонській області О. Тропіна),

– керівник ВП ГО “Україна без тортур” (В. Грець),

– монітори НПМ області.

Досвідом Полтавщини з присутніми поділилась регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області, керівник керівник ВП ГО “Україна без тортур” Полтавського регіону В. Яковенко. Натомість, про позитивні практики Херсонщини розповіла керівник департаменту соціального розвитку Херсонської ОДА В. Рильська.

_________________

* Довідка: Департаменту соціального розвитку Херсонської обласної державної адміністрації підпорядковуються 10 інтернатних закладів, розрахованих на 1539 ліжко-місць, з яких: 3 геріатричні пансіонати, 5 психонерологічних, 1 спеціальний та 1 дитячий будинки інтернати. Станом на 22 лютого 2021 року на повному державному утриманні в них перебуває 1471 підопічний та 105 вихованців/підопічних з інвалідністю дитячого будинку інтернату.


The grant for NGO Ukraine Without Torture was provided by Black Sea Trust for Regional Cooperation, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Opinions expressed in this publication do not necessarily represent those of the Black Sea Trust or its partners.