Поділитися

Ми продовжуємо вивчати стан дотримання заходів із запобігання поширенню COVID-19 у місцях несвободи. Нещодавно монітори НПМ завітали з візитом до ДУ «Полтавська установа виконання покарань №23».

😷 Без захисної маски вхід на територію заборонений. Також масковий режим обов’язковий для засуджених під час прогулянок.

🧪 Зі слів медичного персоналу та засуджених, при прибутті й вибутті з установи всім видаються ЗІЗ і проводяться швидкі тести на COVID-19. 

📋 Двічі на день засуджених опитують щодо стану здоров’я. За потребою приходить лікар або ж ведуть в медичну частину. 

📦 На території установи розміщено 25 бактерицидних опромінювачів і всі посилки після розкриття проходять кварцування протягом години. 

🏨 Для тимчасової ізоляції та надання медичної допомоги утримуваним з підозрою на коронавірус є 5 камер-ізоляторів, за необхідністю до 12 ліжко-місць.

⚠️ Проте, в установі відсутні позаштатні дезінфектори з числа засуджених і відповідно не проводиться дезінфекція камер, лише провітрювання. Хоча, як повідомили в медичній частині, на початку липня в штат було введено посаду дезінфектора, очікують призначення.

Публікація підготовлена в рамках проєкту від Netherlands Helsinki Committee, який спрямований на збір та аналіз інформації про проблеми та успіхи в протистоянні COVID-19 в СІЗО та виправних колоніях.