Поділитися

Як уникнути емоційного вигорання та психологічно відновитися після візитів до місць несвободи? Про це говорили вчора, 19 серпня, під час онлайн тренінгу «Формування резильєнтності у моніторів, що здійснюють моніторингові візити в місця несвободи».

Спікером заходу виступив клінічний психолог і досвідчений монітор НПМ Антоній Мельник. Він поділився методиками та практиками, які допоможуть під час моніторингових візитів не піддаватися емоціям та подальшому психологічному виснаженню.

Антоній Мельник розповів і показав на практиці вправи зі зняття напруги, які можна проводити навіть під час візитів до місць несвободи. Це, наприклад, повільне дихання, ритмічні рухи, тиск і тертя долоні у місці з’єднання великого та вказівного пальця. Учасники тренінгу відмітили, що підсвідомо вже використовували подібні прийоми під час стресу.

Спікер підсумував, моніторам НПМ важливо піклуватися про свій психоемоційний стан і професіоналізм полягає в тому, щоб тримати баланс між особистою безпекою та виконанням обов’язків під час візитів.


Публікація підготовлена в рамках проєкту, що реалізовується у співпраці Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини та ГО “Україна без тортур” за підтримки МФ “Відродження”.