Поділитися

Правозахисна діяльність – це ризикована сфера. Навіть у розвинутих країнах є непоодинокі випадки погроз та тиску на правозахисників. Втім, в Україні все набагато гірше – від вбивств до підозр у нецільовому використанні отриманих на статутну діяльність фінансів.

Щодо безпеки правозахисників треба працювати комплексно, однак держава не бачить проблеми, тому ми самі маємо згуртуватись. Зараз проходить онлайн голосування до Ради громадського контролю при Бюро економічної безпеки України. Серед завдань Бюро є “виявлення та розслідування правопорушень, пов’язаних з отриманням та використанням міжнародної технічної допомоги”. Враховуючи потенційні ризики використання повноважень Бюро для здійснення тиску на правозахисників, актуальність участі у РГК пояснювати не треба.

Команда ГО «Україна без тортур» випадково дізнались про відбір, однак встигла подати своїх кандидатів до складу Ради громадського контролю. Приділіть хвилину свого часу та підтримайте їх!Голосування триватиме лише до 11 вересня. НЕ відкладайте. Проголосуйте зараз!

  1. зайдіть на сайт https://vote.kmu.gov.ua/step1.php

2. натисність кнопку «Розпочати голосування», де треба погодитися з умовами голосування;

3. далі вкажіть електронну адресу, на яку надішлють код підтвердження. ВАЖЛИВО — лист може потрапити в спам, тому зазирніть у відповідну папку, якщо не знайшли серед основних листів.

4. потім вкажіть номер мобільного телефону (український GSM-оператор), на який буде надіслано sms-повідомлення з кодом.

5. і останній крок — оберіть кандидатів, поставивши позначки навпроти їхніх прізвищ і натисніть кнопку «Проголосувати» внизу сторінки.Прохання підтримати Костянтина Автухова, який під № 42.

Одночасно можна проголосувати за 15 осіб, тож радимо підтримати:

№ 5. Смичок Євген Михайлович,

№ 30. Кролевецький Кирило Ігорович,

№ 32. Шевердін Максим Михайлович,

№ 43. Левицька Юлія Андріївна,

№ 69. Міненков Олександр Дмитрович,

№ 70. Іваненко Євген Володимирович,

№ 87. Пивоварова Руслана В’ячеславівна

У нас все вийде!