Поділитися

ГО “Україна без тортур” увійшла до Club Justice – міжнародного Клубу для організацій, які працюють над посиленням доступу та правосуддя та забезпеченням права на доступ до правової допомоги в усьому світі! 

Клуб об’єднує задля обміну новинами, досвідом із впровадження ініціатив однодумців з різних куточків світу. Його створено у відповідь на глобальні виклики сфери доступу до правосуддя та для пошуку рішень правових проблем, які в різних країнах мають схожі причини та наслідки. Також у Клубі шукатимуть практичні ініціативи, які можуть бути розроблені в українському інкубаторі ідей KyivLEPP (Київська практична програма посилення правової спроможності).

За два роки існування інкубатору ідей KyivLEPP Української школи практичних знань з питань доступу до правосуддя були розроблені концепції розв’язання правових проблем не тільки в Україні, а й Аргентині, Грузії, Кенії, Киргизстані, Молдові, Польщі, Північної Македонії.

Деякі з цих моделей вже впроваджені. Наприклад, була створена ІТ-платформа для юридичних клінік України та Польщі, відкритий мобільний офіс параюристів для жителів віддалених селищ та припинено блокування соціальних рахунків малозабезпечених сімей у Північній Македонії. 

Долучитися до Club Justice можна тільки за запрошенням однієї з організацій-учасниць Клубу. Кожна організація має щорічний ліміт на поширення такого запрошення – для 5 організацій-партнерів. Інновації у сфері доступу до правосуддя тут: https://clubjustice.org