Поділитися

Ми розуміємо, що більшість моніторингових візитів супроводжуються стресом та емоційним виснаженням для моніторів НПМ. Тому нашій Організації важливо, щоб монітори піклувалися про себе, прислухалися до самопочуття, могли відновитися після пережитого стресу та не допускали професійного вигорання.

Як це зробити обговорювали під час офлайн-тренінгу «Робота з професійним вигоранням моніторів НПМ: практичні навички», який організувала ГО “Україна без тортур” за підтримки БФ Відродження.

На заході були присутні монітори, яки нещодавно приєдналися до родини НПМ. Для них наш ментор Антоній Мельник підготував відео-лекцію, а  Вера Яковенко та Валерій Грець під час зустрічі розповіли про: 

  • стрес та його ознаки;
  • ризики негативного впливу стресових ситуацій на людину;
  • шляхи подолання та попередження ризиків стресу;
  • управління стресогенністю ситуацій;
  • саморегуляцію психоемоційного стану за допомогою арт-терапії.

Також під час тренінгу вони наголосили, що зараз діє програма менторської підтримки. Якщо ви переживаєте стресову ситуацію або у вас є потреба в іншій психологічній допомозі, то можете звертатися за консультаціями до наших менторів. За детальною інформацією звертайтеся до асистентки проєктів Вероніки Черкез – (067)735-08-41.