Поділитися

Що турбує членів нашої Організації? Чому монітори НПМ припиняють свою діяльність? Що ми можемо змінити, щоб покращити ситуацію? 

Наша команда комплексно підійшла до того, щоб знайти відповіді на ці непрості питання. Ще з липня ми розпочали роботу над проведенням дослідження серед діючих моніторів щодо виявлення їх потреб та серед тих осіб, які завершили свою діяльність протягом останніх 3 років. У жовтні ми долучили представників відокремлених підрозділів Організації для проведення дискусій у регіонах, щоб кожен був почутий. 

Зроблене лягло в основу для написання «Аналітичного звіту про юридичні та фактичні перепони ефективної роботи громадських моніторів національного превентивного механізму». Важливою частиною цього аналізу стала Дорожня карта, у якій наш аналітик зазначив, які кроки треба зробити для посилення статусу монітора НПМ.

Вчора ми представили результати цих даних серед членів організації та отримали важливий фідбек, про те що ми працюємо в правильному напрямку та можемо розраховувати на підтримку для здійснення змін.

Нам важливо чути потреби членів організації та всіх моніторів НПМ і ми готові адвокатувати їх. Адже вирішуючи проблеми статусу моніторів НПМ, ми зможемо якісно розвивати громадську складову НПМ та залучати нових фахівців.

Зовсім скоро ми представимо результати звіту на онлайн-форумі для моніторів НПМ та всіх, хто цікавиться питаннями національного превентивного механізму. Тож слідкуйте за нашими подіями та обов’язково долучайтесь!