Поділитися

Дорогі монітори, дякуємо вам за вашу самовіддану діяльність щодо превенції тортур у місцях несвободи! Ваш внесок та ініціативність є безцінними, адже ви докладаєте зусиль, не дивлячись на всі складнощі на нелегкому шляху, емоційне вигорання, карантинні обмеження, відсутність компенсацій витрат, іноді нерозуміння з боку оточуючих. Дякуємо за кожен здійснений візит, яких за вашою участі відбулось майже півтисячі.

Ближче до нового року звичним є бажання підведення певних підсумків та оцінки здійсненої роботи.

 Наша місія – об’єднати на основі єдності інтересів всіх залучених до реалізації НПМ та зростати разом.

 За цей рік було зроблено чимало:

  • Ми забезпечили компенсацію понад 80 візитів до місць несвободи.
  • Провели 5 заходів для моніторів задля профілактики емоційного вигорання та взаємопідтримки.
  • Провели 4 заходи для підвищення професійних знань моніторів.
  • Розвивали нові напрями моніторингу, які безпосередньо важливі для попередження тортур в місцях несвободи.
  • Пілотували вкрай важливу модель регіональних груп НПМ.
  • Не зважаючи на COVID-19, запустили чергову підготовку нових моніторів НПМ. Особлива увага при відборі була звернена на області з малою кількістю моніторів.
  • Наша команда провела ґрунтовне дослідження, яке висвітлило причини припинення роботи колишніх моніторів та перепони для діяльності діючих. Підготовлено аналітичну записку за результатами дослідження, при написанні якої ми були замотивовані не тільки знайти проблеми в системі, а запропонувати рішення. Ще раз нагадуємо про можливість підписати резолюцію за результатами онлайн форуму 19 листопада, яка разом з напрацюваннями пропозицій змін до законодавства, буде 21 грудня направлена Президенту, Парламенту та Уповноваженій для посилення у 2022 році юридично-правового статусу моніторів НПМ! https://forms.gle/PdAVRvbS48eVHT6o7

 Це лише проміжні підсумки. Ми дуже вдячні, що в ці складні ковідні роки наша спільнота зберігає згуртованість та мотивацію!