Поділитися

Проблема порушення прав представників уразливих категорій засуджених в установах виконання покарань, до яких відносяться і представники ЛГБТІ-спільноти є чутливою, гострою та не розв’язаною.

Мінімальні стандартні правила ООН щодо поводження з в’язнями (Правила Мандели) вказують, що адміністрації в’язниць мають брати до уваги індивідуальні потреби в’язнів, включаючи потреби найбільш уразливих категорій у в’язничному середовищі. Заходи із захисту засуджених зі специфічними потребами не повинні вважатися дискримінаційними.
Відповідно до Джакартських принципів, держава зобов’язана забезпечувати навчання персоналу щодо виявлення порушень прав представників ЛГБТ-спільноти, тим самим попереджувати випадки злочинів на ґрунті ненависті за ознакою сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності.

Нашою організацією у 2020-2022 роках проводилися численні моніторингові візити та навчальні заходи, мета яких, насамперед, інформування та привернення уваги посадових осіб, представників громадських організацій до проблеми з дотримання прав представників ЛГБТІ-спільноти в місцях несвободи.

З метою підведення підсумків роботи з цього напрямку, нами заплановано проведення конференції «Захист прав уразливих категорій засуджених в установах виконання покарань».

Проведення конференції заплановано на 26 серпня 2022 року з 14.30 до 16.00.

Для участі заповніть форму за посиланням.