Поділитися

💼В Офісі Генерального прокурора напрямок протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах та захисту інтересів дітей очолить Вікторія Літвінова, повідомляє пресслужба ОГП. До призначення вона працювала заступником керівника спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора.

💼У підпорядкуванні Вікторії Літвінової будуть структурні підрозділи Офісу Генпрокурора — Департамент протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах та Управління нагляду за додержанням законів у місцях несвободи та органах пробації.

💼Окрім нових напрямків роботи на новій посаді вона продовжить курирувати діяльність спеціалізованої екологічної прокуратури.

💼Також на посаду першого Генерального прокурора заступника призначено Олексія Хоменка. З вересня 2022 року він обіймав посаду заступника Генпрокурора. До цього працював керівником Київської обласної прокуратури. Одним із головних завдань першого заступника визначено нагляд за додержанням законів органами безпеки.

💼Заступником Генпрокурора призначено Антона Войтенка. До цього він очолював Львівську обласну прокуратуру. Він куруватиме напрям нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань. Також за ним буде закріплена спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Нагадаємо, що в Офісі Генерального прокурора створений Департамент протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах, до якого входить:

✏️ Управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення;

✏️ Управління нагляду за додержанням законів у місцях несвободи та органах пробації;

✏️Управління організації виконання рішень ЄСПЛ, аналітичного та документального забезпечення.

Саме ці структурні підрозділи будуть знаходитися у підпорядкуванні новопризначеного заступника Генпрокурора Вікторії Літвінової.