Поділитися
Продовжуємо розповідати вам про наш діалог з ChatGPT
 
Отже у попередньому пості штучний інтелект окреслив причини, через які на його погляд в Україні виникають тортури. Ми пішли далі і розпитали ШІ, *чому Україна має бути без тортур?
Здавалося, що апріорі зрозуміло, що тортур не повинно бути у цивілізованій демократичній країні. Але повірте, існує певна категорія людей, які вважають, що тортури – це цілком нормальний процес певних обставинах. Ну, дали поліцейські ляпас при затриманні правопорушника чи застосували силові методи дізнання до підозрюваного, або «забули» покликати лікаря до хворого ув’язненого – нічого страшного, це нормально, мовляв людина сама винна, вона ж порушила закон. ChatGPT відповів, чому Україні – нам з вами – треба позбутися тортур. Згодні з висновками ШІ? Пишіть у коментарях ваші думки.
 
Відповіді ChatGPT:
Тепер щодо другої частини запитання, існує багато причин, чому Україна має бути без тортур:
➡️1. Тортури є незаконними та дискримінаційними. Кожна людина має право на повагу до її гідності та права на захист від жорстокого, нелюдського та принизливого поводження.
➡️2. Застосування тортур є негативним для здоров’я та психічного стану людей, що може призвести до серйозних наслідків, таких як тривала депресія, посттравматичний стресовий розлад та інші.
 
Запобігання тортур є важливим завданням для будь-якої країни, в тому числі і для України. Ось п’ять причин, чому Україна має бути без тортур:
➡️1. Порушення прав людини: Тортури – це порушення основних прав людини, таких як право на гідне ставлення, життя та свободу. Якщо уряд дозволяє тортури, це означає, що він не поважає права людини і приймає насильство та жорстокість як норму.
➡️2. Погіршення здоров’я: Тортури можуть призвести до серйозних травм, та психологічних та емоційних проблем. З цих причин, жертвам тортур може бути складно повернутися до нормального життя, а також можуть виникнути більш серйозні проблеми зі здоров’ям.
➡️3. Вплив на імідж країни: Тортури є порушенням міжнародного права та призводять до втрати довіри до країни. У разі поширення інформації про тортури в Україні, це може вплинути на різні аспекти відносин з іншими країнами, включаючи торгівлю, економічну співпрацю та інше.
➡️4. Зниження довіри громадян: Якщо уряд дозволяє тортури, це може викликати недовіру громадян до держави. Це може призвести до зниження віри в закони, владу та правосуддя, а також зростання кримінальної активності.
➡️5. Законність та справедливість: Заборона тортур – це прояв законності та справедливості. Якщо держава дозволяє тортури, це означає, що вона не може захистити своїх громадян та не виконує свої обов’язки перед народом.

«Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю ГО «Україна без тортур» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу».