Поділитися

Шановні правозахисники та громадські активісти, представляємо вашій увазі Аналітичний звіт за результатами моніторингу стану дотримання прав осіб, які утримуються в установах Державної кримінально-виконавчої служби України.

Аналітичний звіт підготовлено експертами ГО «Український інститут з прав людини» в межах реалізації проєкту «Попередження катувань та жорстокого поводження в місцях несвободи в Україні» за фінансової підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

В основу видання покладено інформацію, отриману в результаті здійснення моніторингових візитів до пенітенціарних установ України у 2022 році, реакцію на неї з боку державних органів, отриману у відповідь на офіційні запити ГО «Український інститут з прав людини», а також опрацювання відомостей з відкритих джерел інформації.

З-поміж іншого викладено короткий аналіз стану евакуації в’язнів із пенітенціарних установ, які опинилися в зоні ведення бойових дій, а також аналіз стану виконання рекомендацій ГО «Український інститут з прав людини» за п’ять років реалізації проєкту.

Ознайомитися з електронним варіантом Аналітичного звіту можна за посиланням.