Поділитися

28 листопада у Миколаєві відбулась панельна дискусія: «На шляху до ефективного захисту ЛГБТ – осіб позбавлених волі». Захід був проведений  керівником відокремленого підрозділу ГО «Україна без тортур» в Миколаєві Пашкевич Світланою за участі регіонального представника із взаємодією з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Миколаївській області Вадимом Жепало та моніторів Національного превентивного механізму.

Основною метою заходу було підвищення інформованості моніторів НПМ, які залучені до моніторингу місць несвободи, з питань особливостей перебування ЛГБТІ- осіб у місцях позбавлення волі.

Під час панельної дискусії керівником відокремленого підрозділу ГО
«Україна без тортур» у Миколаївській області – Пашкевич Світланою було запропоновано до ознайомлення презентацію на тему: «На шляху до ефективного захисту ЛГБТ – осіб, позбавлених волі», а насамкінець, моніторами НПМ були опрацьовані рекомендації розроблені «Аssociation for the prevention of torture» про те яким чином враховувати сексуальну орієнтацію, гендерну ідентичність та сексуальні характеристики при превенції тортур та жорстокого поводження в пенітенціарних закладах.

Захід проведено за фінансової підтримки «FeedomHouse».