Поділитися

Людмила Денісова заявила, що 27 березня 2020 року жінка була доставлена до ізолятора тимчасового тримання №1 у Чернівцях, де вона пробула до ранку 28 березня. На момент потрапляння до ІТТ симптомів респіраторного захворювання у затриманої не було, жінка також не скаржилась на здоров’я.

Три тижні голодування: у чернівецькому СІЗО засуджені відмовилися ...

Під час прийому в СІЗО відповідальний медичний працівник наполіг на проходженні заарештованою експрес-тесту на наявність COVID-19, результат якого був «слабо позитивним». Після чого жінку негайно госпіталізували до Чернівецької обласної клінічної лікарні, де помістили в окремий бокс інфекційного відділення.

«Наголошую, що в ІТТ жінка перебувала сама, до камерних приміщень СІЗО заарештована не була допущена. Усі медичні працівники місць несвободи, лікарі, які проводили обстеження жінки та співробітники поліції, які мали контакт з заарештованою були 14 днів на самоізоляції. Після чого пройшли перевірку на наявність захворювання – у жодного з них COVID-19 не виявлено», – зазначила Людмила Денісова.

Уповноважена ВР України з прав людини зустрічалася з «омбудсменом ...

Також, Омбудсманка України постановила:

“Звертаю увагу представників ЗМІ, що у випадку виявлення захворювання на коронавірусну інфекцію в пенітенціарних установах України буду повідомляти особисто”.

Джерело: сайт Омбудсмана України.