Під час обміну полоненими, що відбувся 18 жовтня Україна повернула з російського полону правозахисника Максима Буткевича

18 жовтня, 2024

Main Photo

Під час обміну полоненими, що відбувся 18 жовтня Україна повернула з російського полону правозахисника Максима Буткевича.

Про це повідомив Центр прав людини ZMINA з посиланням на батька Максима Олександра Буткевича.

 

Максим Буткевич - Український правозахисник і журналіст, наш колега, монітор національного превентивного механізму, співзасновник «Громадського радіо» (2013) та центру прав людина ZMINA. Раніше працював на BBC World Service та низці загальноукраїнських телеканалів, входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

Також Буткевич був координатором та співзасновником проєкту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі.


У березні 2022 року Максим Буткевич приєднався до лав Збройних сил України. У червні того ж року він потрапив у полон у районі Золотого та Гірського на Луганщині. У березнi 2023 року «суди» так званих Донецької та Луганської народної республік засудили українського правозахисника, журналіста та військового Максима Буткевича до 13 років в'язниці.

Вітаємо Максима з поверненням на Батьківщину та віримо в повернення всіх наших захисників!


Поділитись:

Більше матеріалів



Email: ukraine.without.torture@gmail.com
Юридична адреса: Україна, 01034, місто Київ, вулиця Ярославів Вал, будинок 33 Б
Тел: + 380 96 010 91 60

Make Law Not Torture