Продовжено реалізацію проєкту “Регіональні групи Національного превентивного механізму” та затверджено порядок реалізації проєкту.

22 жовтня, 2024

Main Photo

З 2020 року ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture» у співпраці з  Офісом Омбудсмана поступово впроваджує ідею підвищення автономності відвідувань моніторами НПМ місць несвободи. 


Мета проєкту подальша апробація моделі автономної роботи громадських моніторів НПМ у складі регіональних груп під час здійснення повторних візитів до місць несвободи соціальної сфери. Проєкт сприяє подальшому розвитку НПМ шляхом підвищення автономності моніторів НПМ та формування регіональних команд, які на постійній основі і звеликим рівнем професіоналізму можуть здійснювати моніторингові відвідування НПМ.


Ми продовжуємо пілотування регіональних груп НПМ, і це важливий крок для розвитку громадського моніторингу та захисту прав людини в місцях несвободи.


Висловлюємо вдячність Дмитру Лубінцю, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, за постійне сприяння та підтримку наших ініціатив. Без цієї підтримки проєкт не мав би такого значного розвитку. І, звичайно, окрема вдячність всім моніторам НПМ, які долучились і ще долучаться до проекту.


Оскільки оновлений наказ і порядок вже підписані, зовсім скоро ми оголосимо відбір керівників регіональних груп НПМ. Стежте за нашими новинами, адже попереду – нові можливості для тих, хто хоче реалізувати себе в сфері моніторингу та захисту прав людини.


Посилання на Порядок.


Доєднуйтеся до нашої спільноти, підписутейся на нащші сторінки в соціальних мережах та слідкуйте за реалізацією проєкту:


https://notorture.org.ua 

https://www.facebook.com/ukraine.without.torture 

https://www.instagram.com/ukraine_without_torture 

https://twitter.com/NGO_UWT 

https://www.youtube.com/@ukraine.without.torture 

 https://t.me/Ukraine_without_torture 




Поділитись:

Більше матеріалів



Email: ukraine.without.torture@gmail.com
Юридична адреса: Україна, 01034, місто Київ, вулиця Ярославів Вал, будинок 33 Б
Тел: + 380 96 010 91 60

Make Law Not Torture