Поділитися

Громадська організація “Україна без тортур” звернулась до народного депутата Володимира Литвина, з приводу результатів моніторингового візиту до Березівського психоневрологічного інтернату у Житомирській області, в якому проживають 200 жінок з психічними розладами.

Було виявлено порушення санітарних норм, наприклад, таргани у харчоблоці та у відділенні №5. Мешканки інтернату не отримують ніякої реабілітації.  Монітори так і не змогли з’ясувати хто ж  з працівників відповідає за дотримання санепідрежиму. Медико-соціальна експертна комісія не виїжджає до закладу для поновлення індивідуальних програм.

Звернення нашої Організації було направлено до Віце-пре’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка.

Сьогодні, до центрального офісу надішла відповідь від Житомирської обласної державної адміністрації.

З метою усунення порушень та посилення контролю за організацією належного соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів департаментом праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації затверджено наказ від 08.10.2018 №144 “Про усунення недоліків та посилення заходів контролю в комунальних установах “Тетерівський дитячий будинок-інтернат” та “Березівський психоврелогічний інтернат” Житомирськох обласної ради”.

ГО “Україна без тортур” і далі буде звертатись до народних депутатів й органів виконавчої влади, щодо порушень з моніторингових візитів НПМ.