Поділитися

16 квітня в Одесі відбувся семінар-тренінг «Угода про асоціацію для громадських організацій: можливості та виклики». Семінар-тренінг організований та проведений у рамках проект «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом і виконується Міжнародним Фондом «Відродження», спрямований на посилення участі громадськості в реалізації євроінтеграційних реформ через зміцнення спроможності та активизацію діяльності двох проєвропейських громадських мереж – Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, які наразі об’єднують зусилля понад 300 організацій.

Проект підтримує інституційний розвиток Платформ, а також аналітичну, адвокаційну та інформаційно-просвітницьку діяльність.

У заході прийняли участь регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України в Херсонській області Оксана Тропіна та керівник відокремленого підрозділу ГО «Україна без тортур» Валерій Грець.

«Угоді про асоціацію потрібна активна громадськість, а активній громадськості допоможе Угода. Попри те, що сьогодні багато робиться Урядом і владою на місцях, тим не менше, без постійного тиску з боку громадськості, без громадянського контролю, ми не забезпечимо виконання Угоди. Зокрема тому, що це такий великий пласт роботи, що потенціалу тільки держави на це не вистачить. Дуже багато потрібно інтелектуальних ресурсів, щоб опрацювати й зрозуміти, як перенести європейські норми на наш ґрунт. Треба розуміти, що відбувається, в тому числі, на місцях. Потрібно залучатися до обговорення законопроектів, до обговорення підзаконних актів» – розповіла Zoriana Mishchuk, ключовий експерт проекту «Громадська синергія».