Поділитися

За ініціативи ГО «Україна без тортур» була  проведена фокус-група з представниками громади Миколаєва щодо наповнення інформаційно-комунікаційної платформи «monitor-info». У фокус-групі взяли участь представники центру надання безоплатної правової допомоги, представник від нотаріату, помічник депутата Миколаївської міської ради, а також представники громадського сектору.

Керівник відокремленого підрозділу Пашкевич Світлани розповіла, що для наповнення інформаційно-комунікаційної платформи – є необхідність  врахування думки громадськості стосовно їх  участі у моніторингу місць несвободи.

Питання, які викликали найбільшу зацікавленість аудиторії  та  жваве дискутування  стосувалися наступного :  чи повинен  представник громади моніторити місця несвободи свого територіального округу,  яким чином планувати такі візити у  громадах та  чи може бути використана модель національного превентивного механізму у  громадах в межах свого територіального округу.

Наприкінці  заходу, усі учасники зазначили про важливість та необхідність врахування громадської думки для наповнення інформаційно-комунікаційної платформи, як ресурсу для отримання інформації  громадами.

Вдячні Міжнародному фонду «Відродження» за підтримку наших ініціатив.