Поділитися

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Запорізькій області Ірина Карпенко спільно з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Сергієм Бізденежним здійснено візит до ДУ «Дружелюбівський виправний центр (№1)» в Запорізькій області.

Учасники візиту ознайомилися з умовами тримання осіб, які відбувають покарання. Окремо здійснено спілкування із засудженими, проведено ознайомлення з документацією установи.

Однією з найгостріших проблем у виправному центрі є відсутність на території установи медичного працівника, що порушує права засуджених на охорону здоров’я. Адміністрація виправного центру погоджується з необхідністю створення медичного пункту на території установи для надання в разі необхідності першої допомоги та проведення поточних медоглядів. Також не останньою є проблема забезпечення засуджених доступом до питної води.

За результатами моніторингового візиту буде складено звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, який разом із листами реагування буде направлено до компетентних органів.


“Візит здійснено в рамках меморандуму про співпрацю ГО “Україна без тортур” із БО ” FREE ZONE”, за фінансової підтримки Благодійної організації «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ”