Поділитися

Чому монітори НПМ припиняють свою діяльність? Що може стати причиною їх повернення? Які види заохочень можуть мотивувати моніторів?

Одним із пріоритетних завдань ГО «Україна без тортур» є саме покращення статусу монітора НПМ! Тож з липня по жовтень цього року наша команда проводила дослідження, метою якого було отримання інформації про юридичні та фактичні перепони ефективної роботи моніторів НПМ.

Під час дослідження були опитані колишні та діючі монітори НПМ, регіональні представники та координатори взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини, а також експерти, були також проведені дискусії у 9 регіонах України із заявленої тематики.

19 листопада о 13.00 на онлайн-форумі ми готові представити результати дослідження, а також презентувати дорожню карту для посилення статусу монітора.

Запрошуємо всіх небайдужих до питань НПМу доєднатися до заходу, напрацювання якого стануть основою адвокаційної кампанії щодо необхідності внесення змін до законодавства для посилення правового статусу моніторів НПМ та гарантування їх діяльності!

Захід буде проходити за допомогою платформи ZOOM.

Посилання буде надіслано всім зареєстрованим учасникам. Для цього просимо заповнити коротку гугл-форму:
https://forms.gle/41xWnkJHpVxC1RXcA


Проведення дослідження було можливе за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та за участі Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини.