Поділитися

ГО Україна без тортур концентрується на протидії порушенням прав людини в місцях несвободи. При цьому, саме установи виконання покарань залишаються найбільш складним напрямом з протидії порушенням прав людини.

Для налагодження співпраці та планування подальшої діяльності провели з партнерами з Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ та Margarita Tarasova конструктивну зустріч з заступником начальника Департамент з питань виконання кримінальних покарань. Andrii Halai, який курує питання дотримання прав людей в установах виконання покарань.

Учасники погодились, що існують випадки, коли правозахисники при оцінки ситуації не беруть до уваги позицію ДКВС, а Департамент у свою чергу недостатньо уважно розглядає зауваження правозахисників. І все це – через нерозуміння “мови” один одного.

Дійшли до спільної думки, що і правозахисники, і співробітники УВП мають взаємодіяти для кращого розуміння причин та форм порушень прав людини, а головне їх мінімізації.

А вам було б цікаво взяти участь у діалозі між ДКВС та правозахисниками, в якому правозахисники зазначають конкретні порушення прав людини в УВП, а Департамент надає свою оцінку зазначеним порушенням і забезпечує усунення ключових порушень прав?

Якщо цікаво – залишайте контакти за лінком і ми зв’яжемося з вами