Поділитися

ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture» надає юридичну та іншу допомогу особам, які постраждали внаслідок порушення прав людини в місцях несвободи на окупованих та деокупованих територіях України.

Мета – документування порушень прав людини в місцях несвободи на окупованих та деокупованих територіях України, включаючи катування та жорстоке поводження для притягнення винних до відповідальності та відшкодування за такі порушення, у тому числі в рамках міжнародних механізмів відповідальності.

Під порушенням прав людини слід розуміти будь-яке порушення прав людини в тому числі застосування насильства (у будь-якій формі), примусове залучення до праці, неналежні умови утримання, не надання продуктів харчування та води, депортація, викрадення людини, позбавлення волі тощо.

Під місцями несвободи слід розуміти фільтраційні табори, катівні, офіційні (колонії, тюрми, соціальні місця несвободи) та неофіційні місця несвободи тощо.

Повідомити про порушення прав людини в місцях несвободи на окупованих та деокупованих територіях України:
📲+380 96 010 91 60
📬zvern.uwt@gmail.com
✏️Форма для повідомлення

Допомога надається в рамках проекту «Зменшення страждань в’язнів у контексті війни в Україні», що фінансується урядом Данії та у партнерстві з DIGNITY – Danish Institute Against Torture.