В Офісі Уповноваженого відбулося засідання консультативної ради з питань реалізації національного превентивного механізму при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

2 жовтня, 2023

Main Photo

Першим питанням обговорили реалізації пілотного проєкту «Регіональні групи національного превентивного механізму», який  ГО “Україна без тортур” ініціювала та розвивала з 2020 р. за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. На засіданні було сформовано робочу групу з відбору керівників регіональних груп НПМ, до якої увійшли: Іван Вервейко (Заступник керівника Секретаріату), Костянтин Автухов (ГО “Україна без тортур”, Вячесла Свірець (Експертний центр з прав людини), Ірина Яковець (НДІ ВПЗ імені академіка В.В. Сташиса НАПр України). Очолив робочу групу Уповноваженого з прав людини в місцях несвободи Віталій Нікулін. 

Метою пілотного проекту є подальша апробація моделі автономної роботи громадських моніторів у складі регіональних груп під час здійснення повторних візитів національного превентивного механізму до місць несвободи соціальної сфери.  Цей проєкт забезпечить подальший розвиток моделі НПМ шляхом підвищення автономності моніторів НПМ та збільшення охоплення місць несвободи в регіонах. Текст наказу!

Також, учасники засідання обговорили ефективність залучення до регулярних відвідувань місць несвободи представників громадських організацій, експертів, учених та фахівців, ефективність моделі «Омбудсман +» та проблемні питання під час відвідувань місць несвободи.

А ми нагадуємо, якщо ви бажаєте долучитись правозахисної діяльності в місцях несвободи, та стати одним із моніторів НПМ - звертайтеся за номером а номером +380 96 010 91 60 чи на пошту zvern.uwt@gmail.com.

Детальніше про проєкт на відео.

#РГНПМ

 

Slide 0
Thumbnail 0
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Поділитись:

Більше матеріалів



Email: ukraine.without.torture@gmail.com
Юридична адреса: Україна, 01034, місто Київ, вулиця Ярославів Вал, будинок 33 Б
Тел: + 380 96 010 91 60

Make Law Not Torture