Зустрілися з Morten Olesen Головним операційним директор і директор з міжнародних програм DIGNITY - Danish Institute Against Torture

12 грудня, 2023

Main Photo

Під час участі у Міжнародній конференції з прав людини «Свобода або страх», присвяченій 75-й річниці прийняттю Загальної декларації прав людини, Голова правління ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture»Konstantin Klyucharyov разом з членкинею правління Вірою Яковенко та менеджеркою проєктів організації Вероника Черкез зустрілися з Morten Olesen Головним операційним директор і директор з міжнародних програм DIGNITY - Danish Institute Against Torture.

Під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю, зокрема в межах реалізації проєкту “Зменшення страждань в'язнів в контексті війни в Україні”, який спільно реалізується ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture», Харківська правозахисна група (ХПГ), ГО Захист в'язнів України / NGO Protection for Prisoners of Ukraine, за підтримки DIGNITY.

Одним із питань було розширення діяльності громадськості з підтримки жертв катувань, створення інструментів їх реабілітації. Наразі, у зв’язку з війною, питання створення відповідних центрів стає все більш гострим. Особи, які зазнали катувань та різного виду насильства потребують підтримки та реабілітації, які наразі, держава неспроможна забезпечити через свої інституції. Наша команда, яка має експертність в питаннях виявлення та запобігання тортурам, вбачає гостру потребу у створенні відповідних центрів.

Ми раді вітати пана Morten Olesen в Україні та дякуємо за підтримку наших ініціатив та готовність до конструктивного діалогу.

Поділитись:

Більше матеріалів



Email: ukraine.without.torture@gmail.com
Юридична адреса: Україна, 01034, місто Київ, вулиця Ярославів Вал, будинок 33 Б
Тел: + 380 96 010 91 60

Make Law Not Torture