Відбувся тренінг на тему «Психологічні та етичні особливості спілкування з утримуваними в умовах воєнного стану»

19 червня, 2023

Main Photo


15 червня 2023 року відбувся тригодинний онлайн тренінг на тему «Психологічні та етичні особливості спілкування з утримуваними в умовах воєнного стану».

Тренінг зібрав 47 учасників, серед яких були представники відокремлених підрозділів ГО «Україна без тортур», монітори НПМ, представники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та представники громадськості.

Тренінг проводили: Прашко Олена, кандидатка педагогічних наук, менеджерка проєктів ГО «Україна без тортур», завідувачка відділу моніторингу дотримання прав людини при наданні психіатричної допомоги ДУ «ІПСПЕМН МОЗ України» та Проценко Людмила, практикуюча психологиня, тренерка, регіональна координаторка взаємодії Уповноваженого ВРУ з прав людини з громадськістю в Черкаській області.

Під час тренінгу відбулось активне обговорення етичних особливостей комунікації з утримуваними в місцях несвободи, стигми та її впливу на особистість людини, а також розвитку навичок моніторів щодо ефективної комунікації, зокрема й з окремими категоріями осіб: дітьми, особами з психічними розладами, особами похилого віку тощо.

Учасники тренінгу задавали численні запитання тренерам та дискутували між собою - це свідчить про активну зацікавленість учасників у підвищенні своїх знань та навичок щодо взаємодії з утримуваними особами в умовах воєнного стану.

Організатори тренінгу та тренери відмічають зростаючий інтерес до розвитку НПМ в Україні та самовдосконалення моніторів. Такі заходи сприяють створенню сприятливих умов для забезпечення поваги до прав людини та гідності утримуваних осіб, а також сприяють популяризації етичних стандартів у комунікації з ними.

ГО «Україна без тортур» висловлює подяку учасникам та тренерам за проведений тренінг.  

Усі зацікавлені в проведенні та участі в подібних тренінгах можуть звертатися за додатковою інформацією за номером +380 96 010 91 60 чи на пошту zvern.uwt@gmail.com.

Тренінг організовано ГО «Україна без тортур» спільно з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у рамках проєкту «НПМ. Превенція та захист прав людини під час війни», що впроваджується Міжнародним фондом «Відродження».

Slide 0
Поділитись:

Більше матеріалів



Email: ukraine.without.torture@gmail.com
Юридична адреса: Україна, 01034, місто Київ, вулиця Ярославів Вал, будинок 33 Б
Тел: + 380 96 010 91 60

Make Law Not Torture