Поділитися

Моніторингова група у складі регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Вінницькій області Наталії Гурковської та громадського монітора Світлани Побережець здійснила повторний візит до Прибузької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Вінницького району.

Під час перевірки медичного пункту школи-інтернату було виявлено низку грубих порушень: у шафі серед прострочених медичних препаратів була пляшка горілки, а у відрі для сміття – порожні пляшки алкоголю. У брудній шафі для речей були залишки їжі. Холодильник для медикаментів використовувався для зберігання продуктів харчування. Під незастеленим ліжком були виявлені продукти харчування: сирна маса, йогурт, заморожені риба і курка, завернуті у ковдру цукерки «Ромашка» і кавовий напій. Такі ж продукти були на продуктовому складі школи-інтернату.

Працівник закладу намагалась перешкодити проведенню моніторингу, застосувала до регіонального координатора Уповноваженого  фізичне насильство. У зв’язку з підозрою розкрадання продуктів харчування і спротиву моніторинговій групі була викликана поліція.

Заклад для дітей з інвалідністю розташований у лісовій зоні. В інтернаті три навчальні корпуси, кабінети психолога і логопеда, п’ять майстерень, два невеличкі спортзали, ігрова кімната, актовий зал, бібліотека, медпункт, п’ять спальних корпусів, газова котельня, банно-пральний корпус, їдальня, кухня, спортивні та гральний майданчики, майданчик для вивчення правил дорожнього руху.

Попередній візит НПМ до школи-інтернату відбувся у грудні 2012 року.

За результатами візиту будуть направлені акти реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини керівництву Міністерства освіти і науки України та Вінницької обласної державної адміністрації.